Kasvatus

Koska egyptinmau on vielä suhteellisen nuori rotu Suomessa, ovat kasvatuskissat usein tuontikissoja ulkomailta ja naaraiden kanssa käydään myös ulkomailla astutuksia varten. Geneettisen monimuotoisuuden säilyttämiseksi uusien kissojen tuonti maahamme on välttämätöntä. Yhdistyksemme tukee pienellä summalla kasvatuskissojen tuontia maahamme.

Yhdistys tarjoaa uudelle kasvattajalle halutessaan oman henkilökohtaisen mentorin, jolta saa käytännön neuvoja kasvatuksen aloittamiseen ja kaikkiin eteen tuleviin kysymyksiin. Otathan yhteyttä hallitukseen hallitus@egyptinmau.net mentorointi-asioissa, jotta hallitus voi auttaa koordinoimaan tulevalle kasvattajalle sopivan parin.

Egyptinmaulla on kolme yleisesti hyväksyttä väriä (hopeatäplikäs, ruskeatäplikäs ja mustasavu), eikä muun värisillä kissoilla kasvattamista voida suositella. Mustia, sinisiä, sinitäplikkäitä ja sinisavuja voi joskus syntyä, mutta niitä ei tarkoituksellisesti tulisi kasvattaa. Täplikäs on ainoa hyväksytty kuvio. Eri järjestöillä voi olla erilaisia sääntöjä värien suhteen.

Suomen Egyptinmaut ry:n kasvattajat ovat rekisteröityneitä kasvattajia ja kaikki myytävät pennut on rekisteröity kasvattajan toimesta. Rekisteröidyllä kissalla on aina rekisteröintitodistus, myös pennulla. Mikä tahansa Egyptistä tuotu kissa ei ole egyptinmau.

Kasvattajat

FI*CatNmaus
Petter & Sakineh Tilljander
Petolahti
+358 45 8754 266
peon@bob.fi
Instagram: @catnmauscattery

FI*MoasMaus
Gunilla Holmberg
Uusikaarlepyy
+358 50 0221 463
moasmaus@gmail.com
Instagram: @moasmaus

FI*Maukumai
Maija-Liisa Kuivamäki
Kirkkonummi
+358 40 0932 290
maija.kuivamaki@gmail.com

Cinnamon Mau
Jonna Kalermo-Poranen
Kajaani
+358 50 558 2215
jonna.kalermo@gmail.com
Instagram: @cinnamonmau2018

FI*Kanervalan
Krista Pekkala
Oulu
+358465754918
kanervalancats@gmail.com
Instagram: @kanervalancats

 

 

 

SIITOSUROKSET 

FI*Anjupias Abertawe Angawdd Awstin (MAU n 24)
Kyselyt: FI*Maukumai
Maija-Liisa Kuivamäki
Kirkkonummi
+358 40 0932 290